Medemblik Actueel.

Behalve op Agriport heeft ECW ook een Geothermie station bij Andijk in de Grootslagpolder

GemeenteBelangen wil ‘voor wat, hoort wat’

LAMBERTSCHAAG – In maart 2014 heeft de firma Vermilion in een veld langs de A7 ter hoogte van Lambertschaag gezocht naar de aanwezigheid van een gasveld van 300 miljoen m³. Later bleek dat dit geen gasbel maar een luchtbel bleek te zijn.

Nu heeft de Energie Combinatie Wieringermeer (ECW) plannen om gebruik te gaan maken van deze bestaande put om er een geothermie station van te gaan maken wat slecht is gevallen onder de bewoners van Lambertschaag.

Roel Paarlberg van GemeenteBelangen zet ook grote vraagtekens bij de komst van het geothermie station bij Lambertschaag vooral omdat de energie die gewonnen gaat worden rechtstreeks naar Agriport A7 verdwijnt en de gemeente Medemblik er niets voor terug krijgt.

Paarlberg wil nu van het college weten of zij al op de hoogte waren van deze plannen en op welke manier de gemeente is betrokken bij de uitvoering van de plannen van ECW. Maar ook welke rol de gemeente speelt bij het afgeven van vergunningen omdat de locatie binnen de gemeente Medemblik ligt.

Paarlberg vind het vooral opvallend dat de Provincie Noord-Holland wel een groot voorstander is van deze plannen, om te boren/bouwen in een beschermd vogelgebied terwijl eerder de provincie woningbouw aan de rand van Abbekerk resoluut van tafel veegde omdat het een beschermd vogelgebied zou zijn.

Paarlberg wil van het college ook weten wanneer zij de inwoners van Abbekerk en Lambertschaag gaan informeren over de plannen van ECW en of er een Milieu Effecten Rapportage van de plannen van ECW beschikbaar is.

Paarlberg is verbaasd over het uitblijven van informatie aan de gemeenteraad over de plannen van ECW en dat hij het heeft moeten vernemen uit de media.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

 

 

 

Reageren via facebook