Gemeenteraad houdt geen rekening met gemaakte afspraken en verhoogt toeristenbelasting

MEDEMBLIK – De gemeenteraad heeft donderdagavond besloten om per 1 januari 2020 de toeristenbelasting van 1,13 euro  nu te verhogen naar 1,50 euro. Wethouder Dirk Kuipers had er zichtbaar moeite mee omdat hij liever een gefaseerde verhoging zag worden aangenomen.

Door deze stap van de gemeenteraad staan gemaakte prijsafspraken door touroperators, verhuurders van recreatiewoningen en de cruisevaart voor een groot dilemma, de verhoging door te berekenen of hun verlies te nemen.

Veel ondernemers maken al maanden van te voren afspraken met de toeristensector en spreken daar een prijs bij af, deze ondernemers staan dus nu voor een probleem. Het voorstel van de PvdA werd met een meerderheid van stemmen aangenomen.

[signoff]

Reageren via facebook