13.3 C
Medemblik
8 juli 2020 10:09
Medemblik Actueel.

Wat eten wij vandaag: ‘Kabeljauw tandoori’

Kabeljauw tandoori

Wat eten wij vandaag: ‘Kabeljauw tandoori’ Wat eten wij vandaag: ‘Kabeljauw tandoori’ Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwfilets
  • 750 g bospenen, geschrapt
  • 1 eetl. olie
  • 300 g couscous
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringen
  • 1 eetl. koriander, fijngehakt
  • 200 ml Griekse yoghurt, voor de marinade
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt, voor de marinade
  • 1 theel. komijnpoeder (djinten), voor de marinade
  • 1 theel. kaneelpoeder, voor de marinade
  • 2 theel. paprikapoeder, voor de marinade
  • 1 theel. kurkuma of, voor de marinade
  • 1 theel. kerriepoeder, voor de marinade

Instructies

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade en bestrijk de kabeljauw ermee. Laat minimaal 30 minuten afgedekt marineren in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal en zet circa 15 minuten in het midden van de oven. Bestrijk de bospeen met olie en gril ze.
  3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng met de bosui. Zet de vis eventueel nog 2 minuten onder de ovengrill.
  4. Bestrooi de kabeljauw tandoori met de koriander en serveer met de bospeen en couscous.

Reageren via facebook

Uw banner hier?



Uw banner hier?