15.8 C
Medemblik
27 september 2020 09:54
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN supermarkten

Wat eten wij vandaag: Kapucijnerschotel met rookworst en appel

Kapucijnerschotel met rookworst en appel

Wat eten wij vandaag: Kapucijnerschotel met rookworst en appel Wat eten wij vandaag: Kapucijnerschotel met rookworst en appel Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 200 g gerookte ontbijtspekblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • 2 preien, in smalle ringen
  • 400 g Hollandse wokgroenten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 rookworst
  • 2 appels
  • 2 el honing
  • 800 g kapucijners, uitgelekt, blik

Instructies

  1. Verhit een wok of hapjespan en bak hierin de spekblokjes knapperig. Schep ze uit de pan.
  2. Verhit de helft van de olie in de pan en bak hierin het gehakt rul. Schep de prei, wokgroenten en paprikapoeder erdoor en roerbak 4-5 minuten.
  3. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil intussen de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in plakken van circa 1 cm dik.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de appels aan beide kanten goudbruin. Besprenkel met de honing.
  5. Schep de kapucijners en spekjes door het gehaktmengsel en verwarm zonder te koken. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Snijd de rookworst in plakjes en serveer met de appelplakken op de kapucijnerschotel.

Reageren via facebook

Uw banner hier?




Uw banner hier?