Foto: Albert Heijn / Allerhande
MEDEMBLIK – Spitskoolstamppot met prei, spek en gebakken ei. Zo gepiep(er)t! Deze lekkere stamp met spitskool, prei, spek en een gebakken eitje zet je al in 20 min. op tafel.
Ingrediënten
- 250 g gerookte spekreepjes
- 1 el kerriepoeder
- 200 g koelverse gesneden prei
- 400 g koelvers gesneden spitskool
- 1 el milde olijfolie
- 4 middelgrote eieren
- 750 g Aviko diepvries mashed potato aardappelpuree naturel
- 4 el gebakken uitjes
Instructies
- Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 7 min. op middelhoog vuur. Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Fruit in het achtergebleven bakvet de kerrie 1 min., voeg de prei toe en bak 2 min. mee. Voeg de spitskool toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper.
- Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak 4 spiegeleieren.
- Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de groenten en spekjes door de puree en verdeel over de borden. Verdeel de gebakken eieren erover en bestrooi met de gebakken uitjes.
© Albert Heijn / Allerhande