Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Chinese-koolstamppot met paddenstoelen en kabeljauw

Chinese-koolstamppot met paddenstoelen en kabeljauw

Wat eten wij vandaag: Chinese-koolstamppot met paddenstoelen en kabeljauw Wat eten wij vandaag: Chinese-koolstamppot met paddenstoelen en kabeljauw Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappel, geschild, in stukken
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 verse gember, geschild, geraspt, ca. 3 cm
  • 4 eetl. arachideolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 g kastanjechampignons of, gehalveerd, schoongeveegd
  • 250 g champignons, gehalveerd, schoongeveegd
  • 3 eetl. sojasaus of
  • 3 eetl. ketjap manis
  • 50 ml melk, warm
  • 400 g Chinese kool, in smalle reepjes
  • 600 g kabeljauwfilets
  • 1 eetl. sambal badjak
  • 2 eetl. sesamzaad
  • 1 bosje lente-/bosui, fijngesneden

Instructies

  1. Kook de aardappels gaar in water met zout en de knoflook en gember.
  2. Verhit de helft van de arachideolie en fruit hierin de ui. Voeg de champignons toe en bak 2-3 minuten mee. Roer de sojasaus erdoor.
  3. Giet de aardappels af en stamp ze grof met de melk, zout en peper. Schep de helft van de champignons en alle koolreepjes erdoor en houd warm.
  4. Wrijf de kabeljauwfilet in met de sambal. Verhit de rest van de olie en bak de vis 2-3 minuten per kant. Rooster intussen het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
  5. Serveer de stamppot met de kabeljauw en de rest van de paddenstoelen. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui.

Reageren via facebook