Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Menu – Vispotje uit de wok


Menu - Vispotje uit de wok
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 400 g schol, kabeljauw of koolvis (in repen)
  • 2 el citroensap
  • 4 el olijf- of arachideolie
  • 100 g ontbijt- of mager gerookt spek (in reepjes)
  • 400 gram Hollandse wokgroenten
  • 450 gram krieltjes
  • 200 ml visbouillon
  • 200 ml kookroom
  • 1.5 el mosterd
  • 2 el verse kruiden
Instructies
  1. Bestrooi de visrepen met zout en peper en sprenkel er citroensap over. Verhit 2 el olie in een wok of hapjespan en bak hierin de vis 2-3 minuten. Schep uit de pan en houd even warm. Voeg de spekjes bij het bakvet, bak 2 minuten en schep de groenten erbij.
  2. Roerbak 5 minuten en schep de krieltjes erdoor. Bak nog 5 minuten. Voeg bouillon, kookroom en mosterd toe. Verwarm dit en leg de vis erin. Bestrooi het gerecht met de kruiden.

 

Reageren via facebook