Gemeenteraad Medemblik is wel klaar met projectontwikkelaar MAZ, ‘dit is het bestemmingsplan klaar’

MEDEMBLIK – Het duurt allemaal veelte lang, plannen die niet gerealiseerd konden worden, plannen die weer werden aangepast, trapveldjes die moesten worden opgeofferd, boze omwonenden om parkeerplaatsen die verloren zouden gaan, een projectontwikkelaar die op slot de gemeente Medemblik met een torenhoge schadeclaim begon te bedreigen als niet snel het bestemmingsplan zoals zij dat het liefst zagen zou worden aangenomen door de Medemblikker gemeenteraad.

Afgelopen donderdag was het dan zover, het door het college aangeleverde aangepaste bestemmingsplan kon de goedkeuring krijgen van de gemeenteraad. Dit tot grote tevredenheid van wethouder Andrea van Langen die al eerder liet weten de opstelling van de projectontwikkelaar niet te snappen. ‘De deur staat hier altijd open om te praten over hindernissen in het bestemmingsplan,’ aldus de wethouder.

Ingebrachte amendementen over behoudt van de Kroningsboom en 2 (zieke) kastanjebomen haalden het niet, wel kan de gemeente Medemblik gaan rekenen op een aansprakelijkheidsstelling door de projectontwikkelaar omdat deze een ander bestemmingsplan voor ogen had.

Siem Zeilemaker(PWF) was er klip en klaar over over de projectontwikkelaar, een projectontwikkelaar van ‘list en bedrog’. Deze projectontwikkelaar wist vanaf dag 1 al dat hij zijn hand overspeelde, parkeerplaatsen die eerst ondergronds gerealiseerd zouden worden maar niet haalbaar weten, dan maar op het trapveldje bij de Bonifaciuskerk parkeerplaatsen realiseren, wat direct op grote weerstand binnen de politiek en omwonenden opleverde. ‘Ineens staat er een appartement in het  plan getekend,’ Zeilemaker maakte donderdagavond van zijn hart geen moordkuil richting de projectontwikkelaar. De beloofde Primark en Action komen niet. Wel dure appartementen in een versteende omgeving omdat het groen gaat verdwijnen.

Reageren via facebook