Levensgevaarlijke N240 moet snel veilig volgens Wim Hoogervorst(SP)

MEDEMBLIK/WIERINGERWERF – Met het gruwelijke ongeval van afgelopen 26 mei j.l. nog in het achterhoofd is voor de SP-fractie in de Provinciale Staten van Noord-Holland de maat vol wat de N240 betreft. De weg staat al lange tijd bekend als een levensgevaarlijke weg waar vrachtwagenchauffeurs zelfs spookrijden om de enorme hobbels in de weg te omzeilen.

Bij het ongeval vlak bij Medemblik vielen op 26 mei twee doden en raakten 8 mensen gewond waarvan enkele zwaar gewond.  Veilig Verkeer Nederland, maar ook deze redactie, heeft meerdere malen aandacht besteed aan de N240 en de grote problemen die het verkeer op deze weg ondervind.

De SP wil nu een gedetailleerd overzicht van alle verkeersongevallen die zich in de periode tussen 2010 en nu hebben voorgedaan op de N240. Volgens een indiener van klachten zijn een aantal zaken opvallend, zo nodigt de weg uit tot snel rijden, is het fietspad slecht te zien en worden kruisingen met zijwegen, op- en afritten van (agrarische) bedrijven vaak niet aangekondigd en doemen dan ‘opeens’ op. De SP wil van de gedeputeerde weten of deze zich herkend in deze zaken.

De SP Noord-Holland wil nu dat er zo snel mogelijk de problematiek op de N240 moet worden aangepakt en (groot) onderhoud op de planning moet worden geplaatst. Maar ook wil de SP dat de gebruikers van de weg een stem krijgen in het plannen, voorbereiden, bestuderen en uitvoeren van onderhouds- en reconstructiewerkzaamheden van de N240.

De Gedeputeerde Staten hebben 30 dagen om op de vragen van de SP te reageren

Reageren via facebook