Medemblik Actueel.

De Bierkade in Enkhuizen
De Bierkade in Enkhuizen
Politiek

Nieuw Enkhuizen verbaast over inhuren architect Bierkade

ENKHUIZEN – De fractie van Nieuws Enkhuizen is verbaast over de inhuur van een architect voor de Bierkade in Enkhuizen terwijl er al in 2014 een ontwerp is gemaakt door Architectenbureau van Ruth. Nieuw Enkhuizen vraagt zich af wat er met dit ontwerp is gebeurd en of er nu weer nieuwe kosten gaan worden gemaakt.

Alles heeft te maken met de geheime afhandeling van de renovatie van de Drom waar na lang touwtrekken het college  samen met de architect tot een oplossing zijn gekomen waarbij de architect deels geld en deels een opdracht krijgt van Enkhuizen om gecompenseerd te worden.

Door alles wat er is gebeurd is er zeker 1 ondernemer zo in de problemen gekomen dat de bank hem failliet wil laten verklaren waarna dan de opstallen geveild gaan worden en een projectontwikkelaar zijn/haar slag kan gaan slaan.

Nieuw Enkhuizen zegt dat het de plicht is van de gemeente Enkhuizen om niet alleen een zorgplicht naar de inwoners te hebben maar ook naar de ondernemers in Enkhuzien en dat er nu eens een duidelijk beleid moet gaan komen op dit gebied.

Nieuw Enkhuizen is bang dat het project weer erg lang gaat duren en vraagt zich af of de ondernemers die nu aan de Bierkade gevestigd zijn wel goed genoeg beschermd zijn.

Reageren via facebook