Medemblik Actueel.

De duiker is niet meer bruikbaar voor de pleziervaart omdat de vaarhoogte te laag is.

Wie gaat de reparatie van de verzakte duiker Zwaagdijk betalen

ZWAAGDIJK – De duiker ter hoogte van de sluis is de enige vaarverbinding tussen De Vier Noorder Kogge en de polder Het Grootslag en zeker zomers veel gebruikt door de pleziervaart. Maar de duiker is aan één kant dusdanig verzakt dat er met een bootje gebruik van maken niet meer te doen is omdat dat minimale vaarhoogte niet meer aanwezig is.

Dirk Steltenpool (VVD) is bezorgd dat, nu de wegen overgaan van het Hoogheemraadschap naar de gemeenten, de kosten voor de reparatie aan de duiker op het bordje van de gemeente Medemblik komt te liggen. De kosten om de verzakte duiker te herstellen zullen voor een grote kostenpost gaan zorgen aldus Dirk Steltenpool.

Steltenpool wil dus nu van het college weten wie gaat opdraaien voor deze kostenpost en of er al een plan is gemaakt om de duiker te herstellen.

Reageren via facebook