20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 19:26
Medemblik Actueel.

Archieffoto

Irene Schouten veelste sterk voor rest van het veld tijdens KPN Marathon Cup Heerenveen

ANDIJK/HEERENVEEN – Niet de als zesde geëindigde Francesca Lollobrigida ging er met de zege vandoor maar de uit Andijk afkomstige Irene Schouten die zoals wel vaker veelste sterk was voor de rest van het veld. Alleen Annouk van der Weijden kon in de finale nog bij Irene in de buurt blijven, de rest van het peleton reed op flinke achterstand.

Maar het was wel een spannende wedstijd, beide dames gaven elkaar de hele wedstijd geen duimbreed toe en er moest weer een echte Schouten-eindsprint aan te pas komen on de Italiaanse te verslaan. Irene wilde vanaf het begin dat het een spannende wedstrijd zo worden ondanks dat het niveau met de rest van het veld soms wel erg groot is. Hooguit een 6-tal rijdsters zijn in staat om bij Irene in de buurt te blijven en het haar soms moeilijk te maken.  Nu is het toch vaak 1 tegen de rest en die rest bestaat dan voornamelijk uit Lollobrigida en van der Weijden.  Iets wat de Italiaanse volmondig moest toegeven. “Irene was gewoon te sterk vanavond,” volgens een moe gestreden Lollobrigida.

Lees ook: Reportage – Irene Schouten onderweg naar de Olympische Spelen

 

Reageren via facebook