19.9 C
Medemblik
3 juli 2020 18:24
Medemblik Actueel.

Archief foto broertjes Schipper. (Foto: Theo Annes)
Archief foto broertjes Schipper. (Foto: Theo Annes)

Kay Schipper Nederlands Kampioen 500 meter

MEDEMBLIK – Het keiharde trainen in Colombia blijkt te werken, in een spannende race werd Medemblikker Kay Schipper donderdag Nederlands Kampioen inline-skaten op de 500 meter. Wat Rick Schipper in 2016 deed doet dus broertje Kay Schipper in 2018.

En het was niet zo dat de Nederlands Top niet aanwezig was, dat was dus wel het geval, Rémon Kwant, de gebroerders Mulder en Kay en Rick Schipper. Tegen Schaatsen.nl zegt Kay: “Een titel betekent veel voor mij maar dat ik win in zo’n sterk deelnemersveld betekent nog veel meer. Zeker in zo’n belangrijke jaar waarbij dit toernooi gekoppeld is aan WK-tickets.

Lees ook: Rick en Kay Schipper klaar voor het WK Inline-skaten

Direct na de start ging Michel Mulder er vandoor en moest de rest van het veld vol aan de bak om hem te achterhalen wat even later ook lukte zodat het op een eindsprint aankwam en Kay Schipper zijn wieltjes voor die van Michel Mulder (Zilver) en Ronald Mulder (Brons) over de finish drukte.

Klaar voor het WK

Voor Rick en Kay Schipper is het WK dat in Heerde en Arnhem wordt gehouden het hoogtepunt van het seizoen, een medaille op de relay is het einddoel, en dan het liefst nog wereldkampioen.  Het WK Inline-skating wordt gehouden van 1 – 3 juli in Heerde en 5 – 8 juli in Arnhem.

Reageren via facebook