Medemblik Actueel.

Archieffoto

Schaatsen: Eerste Wereldbeker Massastart eindigd in deceptie voor Irene Schouten

ANDIJK/HEERENVEEN – Als dé gedoodverfde kanshebber op de eerste zege van het Wereldbeker circuit bij de Massastart wist Irene Schouten niet eens de top 10 te halen. Samen met teamgenote Ensing leek in eerste instantie dat Schouten simpeltjes naar de overwinning zou schaatsen. Maar hoe anders liep het in de finale.

Waar normaal de eindsprint van Irene Schouten voldoende is om de concurrentie af te schudden werd zij nu in de laatste bocht naar de buitenkant verdreven waardoor ze veel meer meters moest maken en zo de eindsnelheid miste om de zege te pakken.

Door de puntentelling bij de massastart viel Irene zelfs buiten de top 10, Janneke Ensing wist zich nog net in de top 10 te schaatsen, zij eindigde op plek 10. De winnares werd verrassend de Japanse Ayano Sato voor Ivanie Blondin en Francesca Lollobrigida.

Zondagmiddag komt Irene Schouten weer op het ijs, dan staat de 3km voor de vrouwen op het programma, niet echt de favoriete afstand van Irene Schouten maar ze is zeker niet kansloos op een medaille.

Opvallend is de Japanse overheersing bij de schaatsvrouwen in Heerenveen. Alle afstanden zijn tot dusver gewonnen door rijdsters uit de ploeg van de Nederlandse coach Johan de Wit.

Reageren via facebook