Medemblik Actueel.

Links Cees Huisman van ESNW en rechts Albert Gieling van De Woonschakel (Foto: De Woonschakel)
Algemeen Bedrijven

De Woonschakel zet stap vooruit door samenwerking met ESNW

MEDEMBLIK – Op 30 oktober 2017 hebben woningcorporatie De Woonschakel en Energie Service Noord West (ESNW) een samenwerkingsovereenkomst  ondertekend. De overeenkomst heeft betrekking op het onderhoud aan individuele installaties voor de huurders van de corporatie. De uitbreiding van het co-makership houdt in dat vanaf januari 2018 ENSW zorgt draagt voor het preventief onderhoud voor alle installaties in huurwoningen zoals CV-installaties, WTW-units, mechanische ventilatieboxen, brandmelders en zoninstallaties.

Uitbreiding samenwerking

De Woonschakel heeft een woningbezit van ruim 5.800 huurwoningen in de regio West-Friesland. “Wij zijn gewend onze diensten op hoog niveau te organiseren en uit te voeren. De corporatie is ervan overtuigd dat deze nieuwe manier van samenwerken de huurders van De Woonschakel ten goede komt”, zegt Albert Gieling, directeur van De Woonschakel. 

“Wij zijn verheugd dat De Woonschakel en ESNW de bestaande samenwerking, van alweer twaalf jaar, ook de komende vier jaar gaan voortzetten”, aldus Cees Huisman, directeur van ESNW. Met de hernieuwde samenwerking wordt de dienstverlening voor huurders van De Woonschakel verbreed. Bovendien zijn we door de langere termijn van de samenwerking in staat om de onderhoudswerkzaamheden inclusief vervanging van verwarmingsinstallaties optimaal te plannen, zodat De Woonschakel zekerheid kent over de onderhoudskosten van de komende jaren.”

Geen electrische ketels bij vervanging

Bij vervanging worden gasgestookte ketels vervangen voor nieuwe gas gestookte ketels. Bij de bouw van nieuwe woningen kijkt De Woonschakel nadrukkelijk naar de mogelijkheden om woningen gasloos te realiseren. De ontwikkelingen en innovaties op dit gebied worden nauwlettend gevolgd en de ambitie van De Woonschakel en corporaties in het algemeen op het gebied van milieu en duurzaamheid is daar ook op gericht. Naar de toekomst toe zijn hierover doelstellingen geformuleerd waarvan de belangrijke is dat woningen in 2050 CO2 neutraal moeten zijn, laat woordvoerder John Leystra aan Medemblik Actueel weten.

Reageren via facebook