Medemblik Actueel.

Schaatsen & skeeleren

Irene Schouten tweede achter ongenaaktbare Lollobrigida

ANDIJK – Irene Schouten had bij de eerste marathon voor de KPN cup geen antwoord op de eindsprint van de Italiaanse Francesca Lollobrigida. De Italiaanse schaatsster versloeg de Andijkse – net als vorig seizoen – na 70 ronden op de Amsterdamse Jaap Edenbaan. Janneke Ensink eindigde als als derde en daardoor was het podium exact hetzelfde als vorig jaar bij de openingswedstrijd van het nationale marathoncircuit.

Zoals elk jaar was ook deze wedstrijd weer een beladen wedstrijd en wilden de marathonschaatssters direct weten waar zij staan in het peleton bij aanvang van het lange marathonseizoen. Al snel bleek dat Lollobridiga in een uitstekende vorm steekt en dat de 25-jarige Romeinse de te kloppen vrouw is bij aanvang van het marathonseizoen. 

12 schaatssters pakten een ronde voorsprong, in deze groep Lollobrigida en Schouten en bij het ingaan van de laatste ronde was al duidelijk wie er zou gaan winnen. Lollobrigida schaatste gemakkelijk bij de rest van de vrouwen weg op het laatste rechte stuk en ging zegevierend over de finish.

Lollobrigida vertelde na afloop dat ze door te trainen met de mannen van AB Vakwerk veel meer rechtelijnsnelheid heeft gekregen en dat werp direct zijn vruchten af.

Reageren via facebook