Medemblik Actueel.

Irene Schouten kan haar titel niet prolongeren, 10e…

Andijk – Het mocht niet zo zijn voor Irene Schouten, de wereldkampioene op de massastart kwam in de finale te kort om de zege weer voor zich op te eisen. In de laatste meters was er nog veel duw-, en trekwerk bij de dames. De Canadese Ivanie Blodin wist de titel voor zich op te eisen voor de nr. 2 de Zuid-Koreaanse Kim Bo-reum en de nr. 3 Miho Takagi.

De race werd gekenmerkt door de vele valpartijen en het soms ruwe duwen van de latere winnares. Nederland is wel de grote winnaar van het toernooi geworden. Met als grote winnaars natuurlijk Sven Kramer die de 5 én de 10km won en de fabelachtige Jorien ter Mors die de zo gedoogverfde Amerikanen alle hoeken van de ijspiste liet zien door 2x goud te pakken op de 1000 en op de 1500 meter.

Maar ondanks het verlies van haar wereldtitel op de massastart mag ook Irene terugkijken op een heel goed toernooi met haar bronzen plak op de 5000 meter waar zij ook nog even een heel mooi persoonlijk record liet optekenen.

Reageren via facebook