Gemeenteraad draait plannen college om ozb met 2.7% te verhogen de nek om.

MEDEMBLIK – Het college wilde voor 2017 de ozb-belasting met 2.7% te verhogen maar dit bleek tegen het zere been van het de gemeenteraad en kwam daarom ook met een motie dat de ozb-belasting enkel met de inflatie mag worden verhoogd (1.2%) welke na stemming ook met een raadsmeerderheid werd aangenomen.

Zeer tegen de wil van de VVD en de ChristenUnie ging de gemeenteraad wel akkoord met een stevige verhoging van de rioolheffing, deze gaat voor 2017 met 7% omhoog (9 euro). Mark Raat van de VVD liet in duidelijke bewoording weten dat de VVD zeer tegen deze verhoging is maar ondanks een motie die de VVD inbracht ging de meerderheid van de gemeenteraad donderdagavond tijdens de begrotingsvergadering toch akkoord met het college voorstel.