Dorpshuis Hauwert krijgt 450.000 euro extra steun om gaten op te vullen

HAUWERT – De gemeenteraad van Medemblik heeft besloten om een bedrag van 495.066,-  euro te reserveren voor het Dorpshuis in Hauwert. Deze dreigt negatief uit het plan van de gemeente Medemblik om alle lopende leningen over te nemen te komen.

Het dorpshuis in Hauwert heeft in totaal 2x een lening gekregen om een toneelzaal te bouwen en om de gymzaal te renoveren. Dit is toen gebeurd met behulp van de voormalige gemeente Wervershoof, Europese subsidies en via de jaarlijkse donatie via het fonds uit de erfenis van veehouder Jan Koster, maar daar dat fonds heeft te maken met de zeer lage rentestand waardoor er ook vrijwel niets kan worden uitgegeven richting het verenigingsleven in Hauwert.

Om alle problemen nu voor eens en altijd uit de wereld te krijgen heeft de gemeenteraad vrijwel unaniem, de VVD stemde tegen, besloten dat het ontstane gat door deze 450.000 euro gaat worden gedicht waardoor ook het dorpshuis in Hauwert van de nog lopende leningen af is.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.