Wethouder Dirk Kuipers gebruikt de afvalpas om de container te openen om zijn biozakje met etensresten weg te gooien.

Bewoners binnenstad Medemblik kunnen groenafval niet kwijt.

MEDEMBLIK – Ze staan er nog maar net, of beter, ze zijn nog maar net ingegraven, maar nu al komen de eerste kinderziektes van de nieuwe afvalcontainers naar boven drijven. Vooral de groene bakken blijken al snel vol te zitten waardoor de bewoners van de binnenstad hun groenafval nergens meer kwijt kunnen.

Tjeu Berlijn(VVD-raadslid) wil van de gemeente weten hoeveel groene containers er op het aantal huishoudens in de Oosthoek in Medemblik zijn en hoe de verhouding tot andere gemeentes is, die ook deze problemen kenden of kennen.

Berlijn vraagt zich ook af of HVC automatisch een melding krijgt als de groene container vol zit en of de containers eerder geleegd worden als ze vol zitten. Berlijn is benieuwd hoe vaak het voor komt en voor is gekomen dat de bewoners van de Oosthoek hun groene afval niet kwijt kunnen omdat de container vol is. Daarom vraagt Tjeu Berlijn de gemeente Medemblik ook om met cijfers te komen over hoeveel klachten het nieuwe systeem bij HVC zijn binnengekomen maar ook waar deze klachten over gingen.

[signoff]

Reageren via facebook