Voor het CDA is de maat vol en eist maatregelen kruispunten Wervershoof

Wervershoof – De fractie van het CDA roept het college op om het de beheerder van de wegen in Wervershoof en Andijk in gesprek te gaan om nu voor eens en altijd met een oplossing te komen voor de levensgevaarlijke kruispunten in de verkaveling bij Wervershoof en Andijk.

E.W. (Ed) Meester (CDA)Afgelopen jaar zijn er onofficieël 40 ongevallen gebeurd op de kruispunten Kadijkweg/Gedeputeerde Laanweg in Andijk en op de kruising Driehuizen/Veenakkers in Werveshoof. Ook na veelvuldig aandringen lijkt het waterschap HHNK doof te zijn voor deze kreten en doet niets om de veiligheid te verhogen.

Fractievoorzitter Ed Meester van  het CDA wil nu dat het college in gesprek gaat met HHNK om de levensgevaarlijke verkeerssituaties te gaan bespreken, zeker nu deze wegen door heel veel mensen als sluiproute worden gebruikt vanwege de drukte op de Westfrisiaweg Enkhuizen – Hoorn waardoor de kans op een ongeval sterk is toegenomen.

Omwonenden vertelden ons in 2014 en nogmaals in 2015 dat het wachten is op de eerste zeer ernstige ongeval waarbij meerdere doden vallen. Zij geven vooral de hoge snelheden waarmee de automobilisten over deze wegen rijden aan als 1 van de grootste oorzaken maar ook de kruispunten is een grote bron van ergenis bij deze mensen omdat ze door de ‘polderblindheid’ niet overzichtelijk zijn.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.