18.2 C
Medemblik
4 augustus 2020 14:18
Medemblik Actueel.

Plaatsing minderjarigen op locatie Antonius Horizon in strijd met de regels, PWF wil opheldering

MEDEMBLIK – Een recente uitspraak van de kinderrechter in Alkmaar kan nog wel eens veel problemen gaan opleveren voor Horizon Jeugdzorg en de cliënten van Horizon Jeugdzorg. Ondertussen zijn veel politieke partijen in Westfriesland/Noordkop en de regio Alkmaar die zich grote zorgen maken over de Jeugdzorgplus.

In deze uitspraak zegt de rechter dan plaatsing van een minderjarige op de locatie Antonius in Castricum in strijd was met de kwaliteitseisen uit de jeugdwet. De kinderrechter stelt dat de regie over de behandeling van een minderjarig kind moet worden overgedragen aan Parlan.

Siem Zeilemaker van Progressief Westfriesland wil van het college in Medemblik weten of zij op de hoogte zijn van deze uitspraak van de kinderrechter en welke acties het college gaat ondernemen om deze situatie recht te zetten.  Horizon Jeugzorg zegt ondertussen zelf dat de uitspraak van de rechter vooral erg ‘kortzichtig’ is. Zeilemaker wil van het college weten hoe er wordt gemonitord en of er wordt voldaan aan de kwaliteitseisen.

Ook de raad van de Kinderbescherming heeft al eerder twijfels geuit over de veiligheid van de locatie Antonius in Castricum. Alleen wethouder Does van Heerhugowaard zegt dat de inspectie ‘zeer tevreden’ is over Horizon. Siem Zeilemaker zegt dat hij dat rapport dan wel eens wil inzien.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?