16.6 C
Medemblik
14 juli 2020 11:55
Medemblik Actueel.

Bungalowpark De Maar plaveit de weg voor rest van de parken

TWISK – De bewoners van bungalowpark De Maar in Twisk kunnen vandaag de vlag uithangen, donderdagavond werd duidelijk dat ‘hun’ park de bestemming wonen gaat krijgen maar wel met een paar regeltjes eraan verbonden.

Al heel lang zijn de bewoners bezig om van het parkje in Twisk de stempel permanente bewoning te krijgen en na veel overleg en vergaderen blijkt tijdens de commissievergadering dat ook de gemeenteraad voor de permanente bewoning is.

De 36 huizen die eind jaren ’60 gebouwd zijn door operazanger Gerard Groot werden altijd al permanent bewoond. Dit werd ondanks de regelgeving die het verbood altijd door de vingers gezien. Voor de bewoners zal er dus feitelijk weinig veranderen.

6.500 euro

Ieder huishouden zal 6.500 euro neerleggen voor de herbestemming. Het bedrag wordt onder andere aan legeskosten (dit zijn kosten voor het in behandeling nemen van een aanvraag om een bouwvergunning te krijgen) en aanpassingen van de woningen besteed.

Er was nog wat weerstand bij de PWF en GemeenteBelangen over het geld dat de bewoners in het potje van het gemeentelijke recreatiefonds storten, Siem Zeilemaker (PWF) en Piet Mosch (GB) zagen liever dat dit in de Algemene Reserve wordt gestort maar na uitleg van de ambtenaar die vertelde dat dit wettelijke zo moet anders kan het niet doorgaan sloten de gelederen en kan de gemeenteraad straks het als een hamerstuk behandelen.

Weg vrij voor andere bungalowparken in de gemeente Medemblik

Met deze beslissing stijgt voor andere bungalowparken in de gemeente Medemblik de kans om ook de stempel permanente bewoning te krijgen. In Opperdoes wil ligt bungalowpark De Brug die al eerder heeft aangegeven geen vitaal park te willen worden maar ook liever permanente bewoning wil worden.

De wethouder liet eerder dit jaar al weten aan Medemblik Actueel dat er een inhaalslag moet worden gemaakt met de recreatieparken, uit onderzoek kwam Medemblik niet erg rooskleurig naar voren.

Harry Nederpelt: “De huidige situatie is bekend, daarom loopt Medemblik voorop als het gaat om het geven van een positieve impuls op verblijfsrecreatie”. Nederpelt is voorzitter van de stuurgroep die regionaal samenwerkt om de verblijfsrecreatie van Noord-Holland Noord te verbeteren en vernieuwen. “Bungalowpark Zuiderzee bouwt op dit moment nieuwe woningen bij, vakantiepark klein Giethoorn wordt na jaren weer volgebouwd met vakantiewoningen en bij Camping Hauwert werken we als gemeente integraal samen om illegale bewoning te bestrijden. Er gebeurt dus al veel op dit gebied”. Uiteraard erkent de gemeente dat er nog een weg te gaan is, maar ziet het ook dat de vastgestelde visie op verblijfsrecreatie en het uitzettingsbeleid de toeristische ondernemers vertrouwen geeft. “Door samenwerkingen met gemeenten in de regio en onze toeristische ondernemers heb ik er alle vertrouwen in dat verblijfsrecreatie in Medemblik weer in de lift gaat zitten” aldus de wethouder.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?