16.5 C
Medemblik
22 september 2020 13:24
Medemblik Actueel.

De Bloesem Wognum blijft probleem voor verenigingen én politiek, VVD wil ingrijpen college

WOGNUM – Na de eerdere berichtgeving over het niet op korte termijn doorgaan van de blaashal op het terrein van de Spartanen in Wognum, waardoor de capaciteitsproblemen in De Bloesem enkel groter worden. De problemen rond Spartanen die hun uren door SEW hebben zien worden ingepikt in De Bloesem, en de al betaalde gelden voor de zaalhuur maar die door de coronacrisis niet konden worden afgenomen en er geen schikking kwam tussen de beheerder van De Bloesem en de verenigingen, is het de VVD en met name Tom Beerepoot wel genoeg zo.

Afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering is de problematiek ronde de toewijzing van de uren in de Bloesem weer besproken.  Tom Beerepoot(VVD): “Toen de raad in juni j.l. instemde met de aanschaf van een blaashal door Spartanen ging bij beide verenigingen de vlag in top en leek het probleem opgelost. Helaas gooide het vergunningentraject en corona roet in het eten en bleek de blaashal dit jaar nog niet haalbaar.  De exploitant van de Bloesem wees vervolgens de dinsdagavonden aan WF SEW toe hetgeen automatisch met zich meebracht dat Spartanen de dinsdagavonden verloor en geen enkele avond meer in de Bloesem tot haar beschikking heeft.

Spartanen op straat gezet

WF SEW bleek de dinsdagavonden niet te willen teruggegeven waardoor Spartanen definitief op straat kwam te staan. Talloze bemiddelingspogingen leverde geen resultaat op en ook de wethouder greep niet in.  Naar aanleiding hiervan werd door de VVD een motie ingediend waarin het college verzocht werd om de rol van de exploitant te onderzoeken en zo nodig de oude roosters te handhaven. Hierover werd donderdagavond  gedebatteerd en de meerderheid van de raad onder aanvoering van Gemeentebelangen (de partij van de wethouder) en het CDA steunden deze motie niet omdat zij van mening zijn dat de raad zich niet met de uitvoering van het beleid, in dit geval de samenstelling van de roosters, moet bemoeien.

Tom Beerepoot vertelt tegen Medemblik Actueel: “Hoewel ik (de VVD) er een andere mening op na houd is dit een democratisch genomen besluit dat gerespecteerd dient te worden. Desondanks blijf ik het onbevredigend vinden en is de kern van het probleem eenvoudig.

In Wognum en Nibbixwoud staan 2 prachtige sporthallen waar deze beide verenigingen, die qua grootte niet veel van elkaar verschillen, gebruik van moeten kunnen maken. Voor het seizoen 2020/2021 heeft WF SEW 4 avonden in de beide sporthallen tot haar beschikking en de handbalvereniging Spartanen (met 18 teams) niet een.

Tom Beerepoot roept het college nogmaals op om deze problematiek op te lossen, een problematiek waar hij al meerdere keren voor gewaarschuwd heeft..

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?