Politie vind meerdere voorwerpen in sloot Nibbixwoud, nader onderzoek volgt

NIBBIXWOUD – Het onderzoek naar de mogelijke gewelddadige dood van de 26-jarige Dimitri uit Hoorn gaat door na de vondst van meerdere voorwerpen in de sloot langs Over de Leek in Nibbixwoud.

De politie heeft afgelopen dinsdag een deel van de sloot droog laten leggen om zo beter te kunnen zoeken naar mogelijke voorwerpen die van belang kunnen zijn in het onderzoek. Politiewoordvoerder Willem Gijtenbeek laat aan Medemblik Actueel weten dat er meerdere voorwerpen zijn gevonden die het waard zijn om nader te onderzoeken.

Een 32-jarige inwoner van de gemeente Medemblik zit sinds 8 augustus vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Dimitri uit Hoorn. Dimitri werd op zaterdag 8 augustus levenloos aangetroffen onder zijn scootmobiel in het water langs de Over de Leek in Nibbixwoud. De politie ging vrijwel direct uit van een misdrijf.

Vorige week werd het voorarrest van de man met drie maanden verlengd. Vanwege het onderzoek naar de betrokkenheid van de man bij de dood van de man doet het OM. geen verdere uitlatingen om het onderzoek niet in de war te schoppen.

Reageren via facebook