6.3 C
Medemblik
26 februari 2021 05:21
Medemblik Actueel.

De Kerk in Zwaagdijk-West.

Knelpunten zorgen voor vertraging plan wonen en zorg, leegstaande kerk Zwaagdijk-West

ZWAAGDIJK-WEST – Een jaar geleden werd bij de gemeente Medemblik een principe verzoek ingediend om van de leegstaande kerk in Zwaagdijk-West een wonen en zorg locatie van te maken. Maar tot op de dag van vandaag is er nog steeds geen definitieve aanvraag bij de gemeente binnengekomen, tot verdriet van de ChristenUnie en CDA in Medemblik.

Beide partijen laten weten dat zij hebben vernomen dat het proces zo lang duurt omdat er steeds nieuwe knelpunten opduiken, en om meer inzicht te krijgen in welke problemen dit zijn willen Silva Visser (CU) en Els van den Bosch (CDA) van het college wanneer dit principe verzoek is ingediend. Maar ook of het bekend is bij de gemeente dat er reeds een overeenkomst is over de toegankelijkheid van de begraafplaats bij de kerk.

Maar ook willen beide dames van het college horen welke knelpunten op dit moment nog als belemmering zijn om van de kerk een wonen/zorg plus locatie te maken.

Beide politici hopen dat de gemeente het belang van deze waardevolle herbestemming van dit unieke gebouw ziet en dit laat meewegen in de beoordeling om het principeverzoek goed te keuren en dat de gemeente op korte termijn alles in het werk gaat stellen om er samen uit te komen met de initiatiefnemer van dit plan.

Reageren via facebook