Een tweede fietspad tussen Benningbroek en de A.C. de Graafweg moet voor kortere fietstijden zorgen

CDA wil het oude landpad “Sneekerpad” in ere te herstellen

BENNINGBROEK – Toen de Provincie Noord-Holland met de gemeenten plannen maakten voor de grootscheepse herstructurering van de A.C. de Graafweg, heeft het CDA het initiatief genomen het oude landpad “Sneekerpad” in ere te herstellen.

Maar onlangs kreeg het CDA helaas het bericht dat het aanleggen van dit wandel-/fietspad niet gerealiseerd kan worden. De Gemeente Medemblik geeft aan dat de prijs die door één van de landeigenaren werd gevraagd niet te verantwoorden is.

Lees ook: Fietspad Sijbekarspel-Benningbroek naar de A.C. de Graafweg gaat niet door, grondeigenaar vraagt te veel geld

Simon Commandeur: “Wij zijn het hier mee eens. Het houdt een keer op natuurlijk! Met dit amendement vragen wij de realisatie van het Sneekerpad wél als PM-post op te nemen. Daarmee is het mogelijk dat dit pad bij eventuele toekomstige ontwikkelingen tóch nog in beeld kan komen.”

Het Sneekerpad was gelegen tussen Benningbroek/Sijbekarspel en Wadway en zou gebruikt worden als recreatieve wandel- en fietsroute.

Reageren via facebook