Wat eten wij vandaag: Thaise kabeljauwburgers met gegrilde mango

Thaise kabeljauwburgers met gegrilde mango

Wat eten wij vandaag: Thaise kabeljauwburgers met gegrilde mango Wat eten wij vandaag: Thaise kabeljauwburgers met gegrilde mango Het recept uitprinten
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 400 g kabeljauwfilets
  • 1 teentje knoflook
  • eventueel 1 stengel citroengras, fijngesneden
  • 1 limoen, rasp en sap
  • 1 verse gember, geschild, geraspt, ca. 2 cm
  • 2 el sojasaus
  • 1 el bloem
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 mango, geschild, in parten
  • 1 handje koriander, fijngehakt
  • 4 hamburgerbroodjes

Instructies

  1. Steek de barbecue aan. Mix in een keukenmachine de kabeljauw met de knoflook, citroengras, limoenrasp, gember, sojasaus en bloem tot een grof mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Maak met vochtige handen 4 burgers van het vismengsel. Bestrijk de burgers met de zonnebloemolie en gril op de barbecue in circa 8 minuten rondom gaar en goudbruin.
  3. Gril tegelijkertijd de mangoparten tot er mooie grillstrepen ontstaan. Snijd de gegrilde mango in kleine blokjes, besprenkel met het limoensap en bestrooi met de koriander en een snufje zout.
  4. Serveer de mango bij de kabeljauwburgers op een hamburgerbroodje.

Opmerkingen

Heeft u geen BBQ, pak dan gewoon de grillpan.. Zorg er wel voor dat deze zo heet mogelijk is.

Reageren via facebook