Menu – Italiaanse linzen met worstjes
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 2 el olijfolie
- 125 g spekblokjes
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 2 stengels bleekselderij (in boogjes)
- 1 winterpeen (in blokjes)
- 300 g gedroogde linzen (afgespoeld)
- 1 pak gezeefde tomaat
- 750 ml kippenbouillon
- 1 laurierblaadje
- 1 el balsamicoazijn
- 4 braad- of chipolata worstjes
- 1 el olie
- 300 g verse spinazie
Instructions
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de spekblokjes knapperig.
- Bak vervolgens de ui, knoflook, selderij en winterpeen 5 minuten mee.
- Voeg de linzen, gezeefde tomaten, bouillon, laurier en balsamicoazijn toe en breng op smaak met zout en peper.
- Laat de linzen met een deksel op de pan circa 30 minuten sudderen op een lage stand. Roer af en toe door en voeg een scheutje water toe als de linzen bijna droog koken.
- Verhit intussen de olie en bak hierin de worsten op middelhoge stand rondom goudbruin en gaar. Voeg de spinazie toe aan de linzen en laat deze slinken.
- Serveer de linzen met de gebakken worstjes.
Reageer