Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Groenteschotel uit de wok met kaas en noten


Groenteschotel uit de wok met kaas en noten
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 200 g peultjes
  • 4 el (olijf)olie (Mediterrane)
  • 100 g ongezouten cashewnoten
  • 2 uien of 4 sjalotjes, in ringen
  • 3 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 kleine aubergine, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geperst
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 kleine Chinese kool of paksoi, in reepjes
  • 250 g (dikke plak) kruidenkaas, in blokjes
Instructies
  1. Kook de peultjes 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
  2. Verhit de helft van de olie, bak hierin de cashewnoten kort, schep ze uit de wok en laat ze uitlekken.
  3. Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de uien, bleekselderij, paprika, courgette, aubergine en geperste knoflook 3 minuten.
  4. Strooi er zout en peper over.
  5. Schep de koolreepjes erdoor en bak nog 2 minuten.
  6. Meng de noten, de kaas en de peultjes vlak voor het serveren door het gerecht.
  7. Schep de groenteschotel op de borden.
Voedingswaarde informatie
Aaantal: 4 Caloriën: 200 kacl Vet: 12g Koolhydraten: 4g Eiwitten: 18g

 

Reageer op dit onderwerp