MEDEMBLIK – Samen met DEEN Supermarkten brengen wij elke dag een heerlijk gerecht waarvan u de ingrediënten natuurlijk bij de DEEN Supermarkt bij u in de buurt kunt verkrijgen.
Menu van de dag – gevulde courgette met macaroni
Recipe Type: Hoofdgerecht
Cuisine: Italiaans
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 400 g macaroni
- 200 g fijngesneden prei
- 50 g witte amandelen
- 8 gedroogde tomaten op olie
- 4 kleine courgettes of 2 grote
- 1 pot (ca. 400 g) tomaten- (pasta)saus
- 50 g geraspte jong belegen kaas
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de prei de laatste 3 minuten mee.
- Afgieten, onder de koude kaan afspoelen en laten uitlekken.
- Hak de amandelen grof.
- Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
- Snijd van de courgettes in de lengte een kapje af.
- Hol de courgettes uit met een lepel of meloenbolletjes boor.
- Snijd het vruchtvlees en de kapjes in kleine stukjes.
- Meng de macaroni en prei met de tomatensaus, stukjes gedroogde tomaat, stukjes courgette en de helft van de amandelen.
- Zet de uitgeholde courgettes in een ovenvaste schaal en vul ze met de macaroni (niet alle macaroni past erin).
- Strooi de rest van de amandelen en de kaas erover.
- Laat ze in de warme oven in ca. 30 minuten gaar worden.
- Als je de kaas bruin wilt laten worden kun je de laatste 5-10 minuten de grill aanzetten.
- Verwarm de rest van de macaroni 5 minuten op een matig vuur, zo nu en dan roeren.
- Zet de gevulde courgettes op 4 borden en geef de rest van de macaroni erbij.
Serving size: 4 Calories: 571 kcal Fat: 25 gr Carbohydrates: 68 gr Protein: 20 gr
Reageer