Wat eten wij vandaag: Macaroni met kruidige gehaktsaus

Macaroni met kruidige gehaktsaus

Wat eten wij vandaag: Macaroni met kruidige gehaktsaus Wat eten wij vandaag: Macaroni met kruidige gehaktsaus Het recept uitprinten
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 500 g macaroni of
  • 500 g penne
  • 2 el olijfolie
  • 200 g champignons, in plakjes
  • 400 g rundergehakt of
  • 400 g half-om-half gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode paprika’s, in blokjes, zonder zaadjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 prei, in ringen
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1 blik gepelde tomaat, 400 g
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 150 g oude kaas of, geraspt
  • 150 g belegen kaas, geraspt

Instructies

  1. Kook de pasta beetgaar. Verhit intussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin de champignons. Schep ze uit de pan en houd apart.
  2. Bak het gehakt rul in het bakvet. Schep de knoflook, paprika, ui, prei en bleekselderij erdoor en bak 3-4 minuten mee.
  3. Voeg de tomaten met sap, de tijm, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en stoof zachtjes 4-5 minuten. Meng de champignons erdoor.
  4. Giet de pasta af, laat goed uitlekken en schep door het gehaktmengsel. Bestrooi met de kaas.

Reageren via facebook