Wat eten wij vandaag: Aubergines met gehakt en couscous

Aubergines met gehakt en couscous

Wat eten wij vandaag: Aubergines met gehakt en couscous Wat eten wij vandaag: Aubergines met gehakt en couscous Het recept uitprinten
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 2 aubergines, in plakken van ca. 1 cm dik
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 250 ml zure room
  • 2 teentjes knoflook, gepeld, geperst
  • 6 lente-/bosuitjes, fijngehakt
  • 500 g rundergehakt
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 300 g couscous
  • 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 2 eetl. koriander of, gehakt
  • 1 theel. korianderpoeder (ketoembar)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. pijnboompitten, geroosterd

Instructies

  1. Bestrijk de aubergines ze met 2 eetlepels zonnebloemolie aan beide zijden en rooster ze in een grill of anti-aanbakkoekenpan aan beide kanten goudbruin. Leg de plakken daarna op keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout.
  2. Klop de zure room met de knoflook en versgemalen peper.
  3. Verhit de rest van de zonnebloemolie en fruit hierin de uitjes 2 minuten. Voeg het gehakt toe met paprikapoeder, peper en zout en bak het rul.
  4. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep daarna de abrikozen, koriander, olijfolie en de pijnboompitten erdoor.
  5. Schep de couscous in een warme schaal. Verdeel de aubergineplakken erover met in het midden het gehaktmengsel. Schep er hier en daar een toef zure room op. Serveer er pitabroodjes bij.

Reageren via facebook