Menu van de dag – Tomatenpakketjes met bloemkool
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1 kg aardappelen, geschild
- 350 g bloemkoolroosjes
- 1 bos bosuitjes
- 250 g (tros) cherrytomaatjes
- 4 el olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- 400 g verse worstjes
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Kook de aardappelen in een laagje water in ca. 15 minuten beetgaar. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de bloemkoolroosjes toe. Giet af.
- Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm.
- Verdeel de cherrytomaatjes, de uitgelekte bloemkool en de bosui over 4 vierkante stukken aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout en vouw de pakketjes dicht.
- Rooster de tomatenpakketjes ca. 15 minuten.
- Verpak de aardappelen in folie, bestrooi ze met wat zeezout en pof ze in een hete oven ca. 15 minuten.
- Bak de worstjes in een hete oven ca. 10 minuten.
- Verdeel de tomatenpakketjes, gepofte aardappelen en de worstjes over 4 borden.
Serving size: 4 Calories: 273 kcal Fat: 17g Carbohydrates: 26g Protein: 4
Reageer