Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Menu van de dag – Tomatenpakketjes met bloemkool


Menu van de dag - Tomatenpakketjes met bloemkool
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 1 kg aardappelen, geschild
  • 350 g bloemkoolroosjes
  • 1 bos bosuitjes
  • 250 g (tros) cherrytomaatjes
  • 4 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 400 g verse worstjes
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Kook de aardappelen in een laagje water in ca. 15 minuten beetgaar. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de bloemkoolroosjes toe. Giet af.
  3. Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm.
  4. Verdeel de cherrytomaatjes, de uitgelekte bloemkool en de bosui over 4 vierkante stukken aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout en vouw de pakketjes dicht.
  5. Rooster de tomatenpakketjes ca. 15 minuten.
  6. Verpak de aardappelen in folie, bestrooi ze met wat zeezout en pof ze in een hete oven ca. 15 minuten.
  7. Bak de worstjes in een hete oven ca. 10 minuten.
  8. Verdeel de tomatenpakketjes, gepofte aardappelen en de worstjes over 4 borden.
Voedingswaarde informatie
Aaantal: 4 Caloriën: 273 kcal Vet: 17g Koolhydraten: 26g Eiwitten: 4

 

Reageren via facebook