Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkt
Gerechten

Bloemkool en broccoli met champignons

Bloemkool en broccoli met champignons

Bloemkool en broccoli met champignons Bloemkool en broccoli met champignons Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde 401 Calorieën 25 gram Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 300 g bloemkool
  • 300 g broccoli
  • 50 g hazelnoten (met bruin vliesje)
  • 100 g geraspte komijnekaas
  • 100 g champignons
  • 25 g boter
  • Extra: Grote lage ovenschaal, ingevet

Instructies

Verwarm de oven voor op 220ºC voor. Verdeel de bloemkool en broccoli in gelijke roosjes. Kook ze in ca. 8 minuten gaar. Giet af. Hak de hazelnoten grof. Meng de kaas met de hazelnoten. Snijd de champignons in vieren. Schep de hete bloemkool, broccoli met de champignons in de ovenschaal en meng. Bestrooi met het kaas-hazelnootmengsel. Leg hier en daar een vlokje boter. Zet de schaal in de oven en lat de kaas in ca. 8 minuten smelten en een beetje bruin worden. Lekker bij bijvoorbeeld gebakken vis, kip, schnitzels of biefstuk. Vervang de champignons door gemengde paddenstoelen en de hazelnoten door amandelschaafsel of cashewnoten.

Reageren via facebook