Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Tortilla met zoete aardappel

Tortilla met zoete aardappel

Wat eten wij vandaag: Tortilla met zoete aardappel Wat eten wij vandaag: Tortilla met zoete aardappel Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappel
  • 2 el olijfolie
  • 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
  • 1 krop romainesla
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk ui
  • 1 tl oregano
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 snufje zout
  • 80 g geitenkaas
  • 1 pak Santa Maria Tortilla Original small
  • 2 el koriander

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes, schenk er 1 el olijfolie over en kruid met de Taco Seasoning Mix.
  2. Leg de aardappelen in een ovenschaal en bak tot ze zacht zijn in de oven (ca. 10-15 min). Snijd de Romaine sla in grote stukken en meng met de zachte aardappelen.
  3. Snipper de knoflook en de ui fijn en fruit in 1 el olijfolie samen met de oregano. Voeg de zwarte bonen toe, roer af en toe goed door. Breng op smaak met zout.
  4. Verlaag de temperatuur van de oven tot 175°C. Verkruimel de geitenkaas over een met bakpapier bedekte ovenplaat. Rooster in de oven tot het goudbruin is geworden.
  5. Verwarm de tortilla’s volgens de instructies op de verpakking. Verdeel er de bonen over en werk af met de zoete aardappel. Bestrooi tot slot met wat krokante geitenkaas en fijngesnipperde koriander.

Reageer op dit onderwerp