Siem Zeilemaker (PWF): ‘5 tot 12 miljoen voor groot onderhoud gemeentehuis?’

MEDEMBLIK – Siem Zeilemaker van Progressief West-Friesland snapt het even niet meer, miljoenenprojecten als het nieuwe zwembad in Wervershoof, het nieuwe MFC in Abbekerk, de tweede sporthal in Wognum moeten de ijskast in, maar het miljoenen kostende groot onderhoud aan het gemeentehuis mag wel gewoon doorgaan.

Siem Zeilemaker zegt in een eerste reactie tegen Medemblik Actueel: ‘Ik weet niet hoe het met u is, maar als mijn inkomen door allerlei oorzaken flink gezakt is dan doe ik nog wel de hoogst noodzakelijke dingen aan mijn huis, maar zolang alles nog werkt en het dak lekt niet stel ik die miljoenenuitgave toch echt wel ff uit.

De raad zal in juni een keuze moeten maken wat wel en niet door kan gaan, al dan niet in afgeslankte vorm, want anders gaat Medemblik over een paar jaar failliet.

Dit komt niet alleen door deze projecten, maar ook doordat Medemblik minder geld krijgt van het rijk en de kosten van het sociaal domein, waaronder met name jeugdzorg, veel hoger uitvallen dan begroot en misschien hebben we wel gedacht dat de bomen tot in de hemel zouden blijven groeien.

Wel raar is dat dit lijstje niet gewoon in de raad is behandeld, nee boem is ho, zegt het college.

Maar, zoals gezegd, de echte discussie voeren we in juni en begin juli in de raad op 22 juni en 2 juli. En dan maar hopen dat de mensen die afhankelijk zijn van onze steun daar niet de dupe van worden.’

Niet alleen bij de fractie van PWF zijn de wenkbrauwen gaan fronzen, maar bij meerdere partijen in de gemeenteraad van Medemblik worden er grote vraagtekens gezet bij vooral het bedrag dat het moet gaan kosten.

Dat er onderhoud moet worden gepleegd binnen- en buiten het gebouw is noodzakelijk, vooral het meubilair is aan vervanging toe, maar zegt Zeilemaker, ‘laten we eerst eens kijken wie er thuis kunnen blijven werken, dat scheelt al een hoop in aanschaf van meubilair, en wie weet heb je dan nog maar 1 verdieping nodig en kan je de rest verhuren.

Reageren via facebook