25 C
Medemblik
14 augustus 2020 15:46
Medemblik Actueel.

PW2010: Afval.. minder service maar meer betalen

MEDEMBLIK – De plannen van het CAW om vanaf oktober het grofvuil dat thuis moet worden opgehaald in rekening te gaan brengen aan de gebruiker is niet alleen bij de inwoners van West-Friesland volledig in het verkeerde keelgat geschoten maar ook de politiek heeft zeer verbaasd gereageerd op dit besluit.

Anneke van der Geest (PW2010)

Anneke van der Geest van PW2010 zegt tegen Medemblik Actueel: “Vooropgesteld dat PW 2010 voor hergebruik van grondstoffen is en dat het scheiden van afval daar een goed middel voor is, vragen we ons nu af waarom de service weer minder wordt en de kosten hoger. Hoe je er ook naar kijkt zelf aanleveren of laten ophalen, inwoners moeten betalen. De maatregelen zijn bedoeld om mensen te motiveren zelf grof afval gescheiden bij de afvalbrengstations aan te leveren.

Lees ook: HVC Middenmeer lager open, maar na september betalen voor je grofvuil thuis ophalen

Ondoordacht

Wij vinden dit ondoordacht. Want wat moeten mensen zonder auto of zonder auto met trekhaak, ouderen of hulpbehoevenden, mensen met een kleine beurs? Worden zij iedere keer dat ze een beroep op de ophaaldienst doen op extra kosten gejaagd? Het komt immers bovenop het huisvuiltarief en wie verdient hieraan? Er zou toch op zijn minst iets aan de tarieven gedaan kunnen worden? PW 2010 vreest ook dat er meer gedumpt zal worden,” zegt Anneke van der Geest.

Van der Geest is ook verontwaardigd dat de politiek zo laat op de hoogte is gesteld van deze maatregel en zeker wat het tijdstip betreft. De schooldeuren waren nog maar nauwelijks gesloten of raads- en commissieleden ontvingen een klein berichtje over deze andere koers, terwijl die midden oktober al ingaat.

Wij konden niets anders doen dan raadsvragen stellen. We beraden ons op vervolgstappen. Een dergelijk punt had in de gemeenteraad voor de zomervakantie besproken moeten worden, zoals in Zaanstad, waar het overigens is afgeblazen,” zegt van der Geest tot slot

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?