Bitcoin 2020 – wat kun je verwachten

Bitcoin explodeerde op het wereldtoneel in 2017 met een grote stijging die veel early adopters ’s nachts miljonairs maakte. De prijs van de bitcoin, die tot nu toe ongeveer 5% is gestegen in 2020 na een paar wisselende weken door het coronavirus, is het afgelopen jaar gedaald met ongeveer 50% ten opzichte van de hoogte van 2019. Als handelaren die gebruik maken van Bitcoin Code oog hebben voor het grootste kwantitatieve versoepeling programma dat ooit is ondernomen, zou de bitcoin in 2020 beter kunnen presteren dan de bredere markt met investeerders die hun best doen om winst te maken in deze onzekere markt. Hier zullen we je in dit artikel wat meer over laten zien!

Paniek op de aandelenmarkten

Zoals je waarschijnlijk al wel hebt gezien heerst er op dit moment een hoop onzekerheid op de markten door het Coronavirus. “Economen hebben te maken met drie niveaus van onzekerheid” zegt UBS hoofdeconoom Paul Donovan. “Onzekerheid over het virus. Onzekerheid over de beleidsreactie. Onzekerheid over de economische reactie op het virus en het beleid. Veranderingen in een van die veranderingen veranderen de economische resultaten.” Donovan voegde eraan toe dat de laatste onderzoeken naar het consumenten gevoel moeten worden weggegooid. Consumenten zullen hun geld op een andere manier gaan besteden, zij zitten op dit moment niet te wachten op aandelen die niets meer waard worden door een eventuele crisis.

De Bitcoin Halving 

Te midden van al deze onzekerheid blijft de roadmap van Bitcoin onveranderd met de langverwachte halvering in het verschiet. Volgende maand zal het aantal bitcoin dat beloond wordt aan degenen die het bitcoin netwerk onderhouden, ook wel bekend als miners, voor de derde keer gehalveerd worden. Hierdoor zou het aantal bitcoin per blok van 12,5 naar 6,25 dalen. De halvering van de bitcoin zal ongeveer eens in de vier jaar worden voortgezet totdat de maximale voorraad van 21 miljoen bitcoins door het netwerk is gegenereerd – iets wat naar verwachting pas ver in de volgende eeuw zal gebeuren.

“Bitcoin is het afgelopen jaar en het laatste decennium veruit het best presterende product geweest. Met al het geld dat op dit moment in het systeem wordt geïnjecteerd en de komende halvering, zie ik geen enkele reden waarom het niet zou blijven presteren”, zegt Mati Greenspan, de oprichter van de financiële adviesorganisatie Quantum Economics.

Komt er een stijging aan? 

Terwijl de bitcoin sector zich schrap zet voor een aanbodschok, zetten centrale banken en overheden de gelddrukkerijen op scherp. “Veel mensen zijn ervan overtuigd dat alle geldcreatie van de Fed zal leiden tot dollar inflatie. Hierdoor zullen mensen vluchten naar Bitcoin en goud,” zei financiële auteur en handels veteraan Glen Goodman. De president van de VS, Donald Trump, heeft het vierde hulppakket voor het coronavirus in een wet opgenomen. Dit pakket zal kleine bedrijven en de gezondheidszorg helpen om 484 miljard dollar te verdienen. De aandelen op Wall Street zijn licht gestegen nadat Trump het laatste stimuleringspakket heeft ondertekend, waarin ze hun verliezen voor de week weer goed maken.

“De aandelen zijn aan het einde van een tienjarige bull markten gekomen, het vaste inkomen staat onder druk en we hebben de ineenstorting van de prijs van een aantal belangrijke grondstoffen gezien, dus met de niveaus van kwantitatieve versoepeling die in de markten komen zouden we hopen een gestage opbouw te zien in de prijs van de bitcoin tot het einde van het jaar,” zei Marcus Swanepoel, president van de in Londen gevestigde bitcoin en crypto currency exchange Luno. “In de afgelopen vijf jaar heeft de bitcoin het consistent beter gedaan dan de meeste andere belangrijke activaklassen, dus het is zeer waarschijnlijk dat deze trend zich zal voortzetten. Vooral met de toegenomen kwetsbaarheid van het bestaande financiële systeem dat we in de afgelopen maanden hebben gezien”.

Reageren via facebook