VVD Medemblik: gemeente wees coulant bij betalingsproblemen

MEDEMBLIK – De VVD Medemblik wil dat de gemeente coulant is voor ondernemers, inwoners en verenigingen die door het coronavirus in betalingsproblemen komen. Donderdag dienen wij hiervoor een motie in bij de raadsvergadering, samen met PWF, BAMM en CU. Vele ondernemers ondervinden een forse omzetdaling. Verenigingen zien wedstrijden en evenementen afgelast. Sommige inwoners raken hun baan (gedeeltelijk) kwijt.

VVD-fractievoorzitter Mark Raat zegt tegen Medemblik Actueel: ‘De gemeente kan de pijn verzachten door de betaaltermijnen van belastingen en heffingen op te schorten. Dus geen extra kosten of incassobureaus. De OZB kan gerust wel even wachten.

Niet iedereen wordt financieel even zwaar getroffen, maar sommige inwoners moeten alle zeilen bijzetten. Het Rijk neemt al verzachtende maatregelen. De gemeente moet ook een steentje bijdragen vindt de VVD. Raat: ‘De situatie die nu ontstaan is door het coronavirus heeft enorme gevolgen. Ook zeer abrupt: van het ene op het andere moment.

Het is daarom heel anders dan een recessie die geleidelijk komt en gaat.’ De VVD hoopt dat de motie voldoende steun krijgt. Mocht het gebeuren dat de raadsvergadering niet doorgaat, vragen wij de raadsleden per mail hun steun uit te spreken. Hopelijk zullen ook het Hoogheemraadschap en de Belastingdienst coulant zijn.

Reageren via facebook