Gemeentebelangen wil geen afwijkende plannen Medemblik aan Zee

Medemblik – GemeenteBelangen is van mening dat de projectontwikkelaar die het ‘Medemblik aan Zee’ project wil gaan uitvoeren aan de kop van de Nieuwstraat in Medemblik maar nauwelijks mag afwijken van het prijswinnend ontwerp.

Eind februari brachten wij naar buiten dat de gemeente Medemblik een aangepast ontwerp van tafel heeft geveegd en de projectontwikkelaar naar de tekentafel terug heeft gestuurd om met een nieuw plan te komen die maar weinig afwijkt van het eerste plan.

Lees ook: Medemblik haalt streep door aangepaste plannen Medemblik aan Zee

Roel Braaksma en Piet Mosch, beide van GemeenteBelangen, wijzen het college er nog eens duidelijk op dat elk aangepast plan opnieuw door de gemeenteraad moet om goedkeuring te krijgen maar ook dat een commissie van deskundigen en het college hun goedkeuring hier over moet geven.

Projectontwikkelaar USP Vastgoed heeft in het originele plan flink met de rode potlood lopen te strepen wat weg moet, zoveel dat het college hun goedkeuring niet lang kon geven. In het originele plan is er ruimge voor winkel en horeca en is er ook ruimte gereserveerd om de Rondom tent een plek te kunnen geven.

Gemeentebelangen hamert erop dat de tijdsduur voor de projectontwikkelaar om een nieuw plantontwerp in te dienen zo kort mogelijk moet zijn.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.