CDA Medemblik: “Waar is projectontwikkelaar Medemblik aan Zee mee bezig?”

MEDEMBLIK – Het CDA reageert verbolgen over het in gebreke stellen van de gemeente Medemblik door de projectontwikkelaar achter het plan ‘Kop van de Nieuwstraat’. De projectontwikkelaar eist van de gemeente dat zij binnen 2 weken het bestemmingplan Kop van de Nieuwstraat vastlegt, als de gemeente Medemblik dit niet doet stapt de projectontwikkelaar naar de Raad van State en gaat daar dan een dwangsom eisen.

Niet aan de kaders voldoen

Ed Meester (CDA) zegt in een reactie tegen Medemblik Actueel : “Een partij die steeds maar weer kans ziet met ontwerpen te komen die niet aan de gestelde kaders voldoen en dan stellen zij de gemeente in gebreke?! Wij vinden dat onbegrijpelijk en onverstandig. Naar onze mening moet je bovenal met elkaar in gesprek blijven.  Het begint erop te lijken dat dit langlopende dossier straks alleen maar verliezers kent.

Als CDA zetten wij er vraagtekens bij dat de betrokken partijen er maar niet in slagen de ontwikkeling op die plek tot een succes te maken. We steken daarbij ook de hand in eigen boezem, want als gemeenteraad en college hadden we daadkrachtiger moeten optreden. Met pappen en nathouden schieten we niks op, maar voor nu wachten we het juridisch advies af.

Eerder gaven Roel Braaksma (GemeenteBelangen) en Mark Raat (VVD) hun ongezouten mening over de stap van de projectontwikkelaar:

Roel Braaksma (GemeenteBelangen) liet in 2019 al eens aan Medemblik Actueel weten dat de gemeente haar poot stijf moet houden, ,,Dit is het plan waarmee zij gewonnen hebben, en met een koopje aan het gebouw is gekomen, dan gaat ze het ook gewoon realiseren. Handjes af van het trapveldje op het Kerkplein, die 80 parkeerplaatsen komen daar waar zij gaat bouwen, al moet het ondergronds, en als zij dit niet redt, geef het project dan maar terug,” aldus Roel Braaksma

Mark Raat(VVD) zegt over de in gebreke stelling: “De VVD heeft steeds gezegd dat de projectontwikkelaar de afspraken van het oorspronkelijke plan moet nakomen. Dus ook het aantal parkeerplaatsen. De ingebrekestelling is nu een juridische stap, maar naar mijn mening zijn de eisen van de gemeenteraad steeds duidelijk geweest.

 

Reageren via facebook