16.7 C
Medemblik
9 juli 2020 20:31
Medemblik Actueel.

Voorbeeld van een daktuin op een gebouw in Rotterdam (Foto via daktuinen.nu)

GroenLinks groot voorstander van daktuinen in Medemblik

MEDEMBLIK – In de grote steden zie je ze meer en meer, daktuinen en dan vooral op huizen met platte daken. Daktuinen zorgen niet alleen dat het zomers koeler blijft in je huis maar zorgen er ook voor dat de warmte in de winter langer binnenshuis blijft.

GroenLinks fractievoorzitter Ria Manshanden zegt in een gesprek met Medemblik Actueel dat zij groot voorstander is om op de gebouwen van de gemeente Medemblik op de daken tuintjes te realiseren. Vooral op het gebied van energiebesparing blijken daktuinen een enorme besparing op te leveren, maar de natuur vaart er ook zeker wel bij, volgens Manshanden.

Maar, zegt Ria Manshanden, het liefst ziet zij dat ook de Woonschakel hier in mee gaat participeren door op de woningen met platte daken die zij bezitten ook te gaan voorzien van een daktuintje, maar ook particulieren wil zij via de gemeente gaan stimuleren om een daktuintje te gaan aanleggen.

Daktuinen zijn onderhoudsvriendelijk omdat er vooral gebruik wordt gemaakt van vetplanten die maar weinig onderhoud vergen. Daktuinen zorgen er verder voor dat tijdens zware regenbuien het regenwater wordt opgenomen en zo het rioolstelsel veel minder belasten.

Manshanden wil tijdens de begrotingsbesprekingen in september hier een motie over gaan indienen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?