23.3 C
Medemblik
21 mei 2020 17:15
Medemblik Actueel.

Foto: Medemblik Actueel

Gemeenteraad: ‘Wethouder, zoek maar vervanger voor HVC’

MEDEMBLIK – Onbetrouwbaar, ze doen maar wat, ze trekken zich niets van het CAW aan, HVC kreeg het donderdagavond tijdens de Algemene Beschouwingen niet alleen van de politieke partijen er voorlangs ook het college liet uit monde van wethouder Dirk Kuipers weten dat zij zeer verbolgen waren over de brief die HVC ineens verstuurde met de aankondiging dat de tarieven na 2020 met zeker 15% zouden gaan stijgen.

Aankomende maandag is de bedoeling dat de gemeente Medemblik haar handtekening onder het nieuwe contract met HVC gaan zetten, maar het college heeft dit voor zich uitgeschoven. Wethouder Kuipers wil eerst van HVC horen hoe zij deze verhoging kunnen verklaren.

Wel is er een tijdsdruk, voor 1 januari aanstaande moet de nieuwe overeenkomst zijn gesloten anders valt de gemeente Medemblik terug naar de oude overeenkomst en daar komt dan in 2020 de inflatiecorrectie bij en gaan de tarieven boven de 300 euro uitkomen.

Ga maar weg bij HVC

De fractievoorzitters van o.a. VVD, PWF en GemeenteBelangen riepen de wethouder op om te gaan kijken naar een nieuwe afvalverwerker en dan maar afscheid te nemen van HVC. Wethouder Kuipers wil dit gerust gaan doen maar dan zitten de inwoners van de gemeente Medemblik nog  2 jaar vast aan hoger tarief dan nu is afgesproken in de nieuwe overeenkomst.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook