7.6 C
Medemblik
19 januari 2021 23:09
Medemblik Actueel.

GemeenteBelangen: ‘Leefbaarheid met & na het coronavirus’

MEDEMBLIK – De fractie van GemeenteBelangen in Medemblik kijkt alvast vooruit naar de periode na het coronavirus. In een brief aan het college schrijft GemeenteBelangen: “Het coronavirus heeft nu al een bijzondere en ingrijpende impact op onze samenleving en economie.

Door het coronavirus worden stichtingen, maatschappelijke partijen en instellingen als de dorpshuizen, musea, (sport)verenigingen, zwembaden, maar ook inwoners hard geraakt. Met andere woorden het coronavirus gaat ook de leefbaarheid van /in de kernen aantasten.

Om nu al dit te regelen hoopt GemeenteBelangen dat straks de periode na de coronacrisis de leefbaarheid in de kernen op pijl blijft. Daarom wil GB. ook weten van het college of zij al nadenken over een overlevingspakket, door een overlevingspakket samen te stellen kan de houdbaarheid van de leefbaarheid in de kernen bewaard blijven.

Mocht het college al bezig zijn met een overlevingspakket dan wil GB. weten welke specifieke maatregelen worden opgenomen in dit overlevingspakket, bijvoorbeeld in de vorm van het vervroegen van de voorschotten van subsidies, betalingsregelingen etc. etc.

In de brief schrijft GB. verder: “Bij het opstellen van een dergelijk overlevingspakket, op welke manier inventariseert het college bij de stichtingen, maatschappelijke partijen en instellingen als de dorpshuizen, musea, (sport)verenigingen, zwembaden naar ideeën en mogelijk te gebruiken (op maat) maatregelen?

Maar GB. wil dan ook van het college weten over wat voor budget zij denken nodig te hebben voor het inzetten en uitvoeren van een dergelijk overlevingspakket.

Reageren via facebook