14.6 C
Medemblik
21 mei 2020 04:13
Medemblik Actueel.

Foto: Medemblik Actueel

Medemblik schaft hondenbelasting af

MEDEMBLIK – Een zeer heet hangijzer in de gemeente Medemblik is de hondenbelasting en dan vooral de hoogte van deze belasting. VVD, D66 en BAMM willen dat de gemeente deze per 2020 gaat afschaffen omdat het niet meer van deze tijd is volgens beide partijen.

Diverse partijen als PWF, PvdA, die de VVD zelfs als de Sinterklaas ziet omdat het cadeautjes uitdeelt, en GroenLinks, die duidelijk is door te stellen dat de gemeente Medemblik een dienst verleend aan de hondeneigenaren en die daar dan ook voor moeten betalen, zijn tegen afschaffing.

Volgens de indieners zou de opbrengsten van de hondenbelasting moeten worden besteed aan het tegengaan van overlast van honden en voorzieningen voor honden en hun eigenaars, maar ondanks alle beloftes zijn er al jaren geen voorzieningen voor honden gerealiseerd waardoor het draagvlak bij de eigenaar van honden danig is afgebrokkeld en het voor de gemeente lastig is geworden het heffen van de hondenbelasting overeind te houden.

CDA komt met eigen motie

Het CDA kon zich niet vinden in de motie van de drie boven genoemde partijen en kwam met een eigen motie om de hondenbelasting af te schaffen. In tegenstelling tot de motie van de VVD/D66/BAMM wil het CDA dit niet per 2020 afschaffen maar vanaf 2021 een afbouwregeling creëren om dan in 2023 af te zijn van deze belasting.

De gemeenteraad kon zich niet vinden in het amendement van VVD/D66 en BAMM, deze werd verworpen met 17 stemmen tegen en 8 voor,  maar wel in de motie van het CDA dat met 21 stemmen voor en 4 tegen  werd aangenomen zodat per 2023 Medemblik geen hondenbelasting meer kent.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook