Medemblik Actueel.

Politiek

Oppositie fluit wethouder wederom terug om plannen muziekschool

MEDEMBLIK – Jan IJzerloo raadslid voor GemeenteBelangen vond het maar een schetsvertoning een minachting van de democratie toen donderdagavond bleek dat er een meerderheid van de commissie Samenleving het plan van de wethouder van de agenda afhaalde omdat er nog teveel onzekerheden zijn of de muziekschool wel of niet failliet gaat als het plan van de wethouder wordt aangenomen.

Het college wil de muziekleraren die nu nog als ambtenaar op de loonlijst bij de gemeente Medemblik staan overhevelen naar de Muziekschool Oostelijk West-Friesland, maar dit roept veel weerstand op bij veel fracties.

Lees ook: Muziekschool failliet als plannen doorgaan

De wethouder blijft volharden in haar mening dat het beter voor beide partijen is als de Muziekschool Oostelijk West-Friesland zelf de salarissen gaat betalen, maar daar is de muziekschool het totaal niet mee eens. “wij hebben niet de financiële middelen om deze leerkrachten te betalen en zullen dus het faillissement moeten gaan aanvragen na 1 augustus 2017,” vertelde waarnemend voorzitter Gorter donderdagavond aan de commissieleden. De wethouder wil de muziekschool op laten gaan in het nog op te richten West-fries Cultureel Netwerk (WCN) waarin behalve de muziekschool ook de bibliotheek, theatergroepen, zanggroepen/koren, toneelverenigingen, alles wat met cultuur te maken heeft dus, plaats moet gaan nemen. Maar binnen de 7 samenwerkende gemeenten in West-Friesland is er nog genoeg weerstand tegen deze plannen.

Lees ook: PWF blij met terugtrekken plannen muziekschool

Hoe nu verder is onduidelijk, dit voorstel is wederom van de agenda gehaald maar het college zal mogelijk zelf het agendapunt toevoegen aan de raadsagenda zodat het alsnog in stemming kan worden gebracht.

Reageer op dit onderwerp