Het beruchte viaduct bij de vuilstort waar al menig chauffeur zich in heeft vergist

GroenLinks en PWF willen bewonersavond over afvalstort gevaarlijke stoffen

MEDEMBLIK – GroenLinks en Progressief West-Friesland willen dat het college van Medemblik een bewonersavond gaan houden over de afvalstort van gevaarlijke stoffen op de stortplaats in de Wieringermeer bij Opperdoes. Op 30 november 2020 heeft de gemeente Hollands Kroon, op welk grondgebied de vuilstort ligt, een informatiebijeenkomst gehouden over dit onderwerp waar ook een vertegenwoordiger van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied bij aanwezig was.

Lees ook: Siem Zeilemaker: “Afvalstort ongevaarlijk? Ik heb er geen verstand van”

Veel meer duidelijkheid bracht deze avond niet voor de aanwezigen, zeker niet voor de inwoners van de gemeente Medemblik omdat de inwoners en de raadsleden geen mogelijkheid hebben om dit te controleren. Daarom vragen GroenLinks en PWF het college om voor de inwoners van de gemeente Medemblik en dan speciaal voor die van Opperdoes en Medemblik een eigen informatieavond te gaan organiseren. De beide partijen hopen op deze avond meer antwoorden te krijgen van de partijen die te maken hebben met de stort van gevaarlijke stoffen op het afvalterrein van Afvalzorg.

Lees ook: Schriftelijke vragen PWF over mogelijke milieudelicten HVC, ‘wie gaat dit dan betalen?’

Het college van Medemblik laat weten niet afwijzend te staan tegen een bewonersavond maar dat zij dit pas kan organiseren zodra HVC en Afvalzorg de ontwerpbeschikking van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied hebben ontvangen. Zodra die binnen is dan zal het college een informatieavond voor omwonenden gaan organiseren. Het college zal hiervoor contact gaan opnemen met Afvalzorg de eigenaar van de vuilstort in de Wieringermeer.

Reageren via facebook