14.1 C
Medemblik
24 oktober 2020 17:36
Medemblik Actueel.

De groepen 5 en 6 van de Kraaijenboom als winnaars tijdens de skeelerclinics. (Foto aangeleverd)

Skeeleren van Amsterdam tot Barcelona!

MEDEMBLIK – Op 16, 17 april en 14,15 mei hebben 21 van de 23 basisscholen uit de gemeente Medemblik deelgenomen aan skeelerclinics bij Radboud Inline-skating.

Deze skeelerclinics werden georganiseerd door Team Sportservice West-Friesland i.s.m. Radboud. Bijna 1000 leerlingen uit de groepen 5 en 6 hebben kennis gemaakt met de sport waarbij zij  les kregen van top trainers zoals Mariska Huisman. Na afloop van de les werden zij uitgedaagd om een kwartier lang zo veel mogelijk rondjes te skeeleren.

Winnaars

Op de Sjoerd Huisman Piste in Wervershoof hebben de leerlingen gezamenlijk 3.586 rondjes geskeelerd, op de skeelerbaan in Medemblik kwamen de leerlingen tot 3.248 rondjes.

Tekst loopt door onder de foto

De groepen 5 en 6 van de Koet als winnaars tijdens de skeelerclinics (Foto aangeleverd)

Alle leerlingen samen hebben ruim 1.529 km geskeelerd, dat betekent dat zij samen de afstand van Amsterdam naar Barcelona hebben geskeelerd.

Groep 5 van OBS de Kraaienboom en groep 6 van OBS de Koet reden uiteindelijk de meeste rondjes per groep. Op 31 mei zullen deze 2 klassen gehuldigd worden op het NK Inline-Skating in Wervershoof.

Jongeren Op Gezond Gewicht

Bij dit project was ook JOGG betrokken. JOGG Medemblik wil een gezondere omgeving creëren voor de jeugd in Medemblik. De Rabobank en Jumbo Monique ondersteunden tijdens deze dagen met waterbidons en fruit voor iedere deelnemer. Door deze twee partners zijn de leerlingen tijdens dit evenement bewuster geworden hoe belangrijk gezonde voeding voor je is.

Meer informatie
Voor meer informatie over de clinics of over het NK Inline-Skating kunt u contact opnemen met Raymond Laan ralaan@teamsportservice.nl  of 0229-287700.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook