Medemblik Actueel.

Het nieuwe Martinus is een aanwinst voor Medemblik

MEDEMBLIK – Het oude Martinus was hard toe aan vervanging en daarom besloot eigenaar De Woonschakel in overleg met huurder Omring om het oude pand te slopen en nieuwbouw terug te plaatsen. In 2018 werd begonnen met de sloop en herbouw van Zorgcentrum Martinus en morgen, vrijdag 24 mei, zal het dan officieel in gebruik worden genomen.

,,Ja trots, ja het is een enorme klus geweest natuurlijk,” zegt locatiemanager Rosan van der Ven. Maar met een prachtig resultaat, er staat een hypermodern zorgcomplex van alle gemakken voorzien. De bewoners wonen in 42 2-kamerappartementen en 2 studio’s voor tijdelijk verblijf.

Rosan van der Ven: ,,Het idee achter het nieuw Martinus is de mensen het gevoel te geven dat ze “thuis” zijn. De al deels ingerichte appartementen mogen de bewoners helemaal zelf naar eigen smaak inrichten, vinden ze de gordijnen niet leuk, dan mogen ze die gewoon vervangen.

De appartementen bevinden zich ieder in een ‘buurt’ en in deze buurt is een gezamelijke woonkamer en woonkeuken waar de mensen als ze het zelf willen doen, ook hun eigen eten kunnen klaarmaken. In elke buurt is ook een woonassistente aanwezig die speciaal zijn aangenomen om het stukje welzijn voor de bewoners aandacht te geven.

Één van de pronkstukken van het nieuwe Martinus is de tuin, en van vooral de achtertuin is prachtig aangelegd, de mensen hebben weer toegang tot de kapen maar ook de aanleunwoningen van de Kleyenburg hebben met de komst van het nieuwe Martinus mee geprofiteerd, bomen zijn weggehaald, de tuinen zijn opnieuw aangelegd en de Woonschakel heeft de woningen en het pand een fikse opknapbeurt gegeven.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook